Kreta


Grekland Kreta

Välkommen till Kreta


Kreta är den största av de grekiska öarna. Kreta är även en av de första öarna som vi skandinavier började besöka under charterturernas start. Här på Kreta har du chans att uppleva mycket spännande miljöer med allt från bad och vatten aktiviteter till grottbesök. Den största staden på Kreta heter Chania

Kort information om Kreta

Kreta är och kommer alltid att förbli ett av de ställen som vi skandinavier återkommer till år efter år. Kreta har mycket att erbjuda för de flesta inom familjen. Här finns allt från bad och sol, kultur, uteliv, shopping, spännande grottbesök, arkeologiska sevärdheter, grönskande bergskedjor, långa sandstränder mm.
Chania som är den största staden på Kreta har ungefär 70.000 invånare och har mycket att erbjuda för alla personer. Det är även i Chania samt Chaniakusten man har chans att se havs sköldpaddor, detta för att de lägger sina ägg på stranden vid bl.a Rethymnon samt Chaniakusten.
De största och mest besökta grotterna på Kreta är Idaion Andron (ida grottan) samt Diktaion Andron (diktigrottan). Självklart lockar även Kreta med vita sandstränder med klarblått vatten.
Hela Kreta bör upplevas och det är lätt att hyra bil eller moped och köra omkring på Ön.

Fakta om Kreta


Invånare: 600.000
Bad: Sandstränder.
Valuta: Euro
El: 220 V
Nöjen: Kreta har relativt stort utbud på uteliv, däribland flera barer, diskotek.
Är ni intresserade av att lära er mer om Kreta så kan ni alltid besöka Kreta i Grekland - Det är en sida som fokuserar på Kreta och om de turistorter som finns på denna fantastiska ö.





Grekland länkar

Athen

Chaniakusten

Evia

Korfu

Korfu Stad

Kreta

Parga

Rhodos

Rhodos Stad

Samos

Skiathos

Skopelos

Tilos

Grekland lankar

Grekland som land
Grekland och dess turistorter
Rhodos i grekland


  Huvudmeny   Thailand   Spanien   Turkiet   Grekland