Samos


Grekland Samos

Välkommen till Samos


Samos kan man lätt beskriva som en ö med en äkta zorba-känsla samt blått hav. Samos ligger österut i det Egeiska havet, några timmars båtresa ifrån Turikets kust. Sams är som gjort för personer som vill ha en avslappnade bad och sol semester. Självklart så finns det även barer och diskotek i de större städerna. Största städerna på samos är Vathia, Pythagorion (Känd ifrån Trigonometrins Pythagoras sats), Kokari, Votsalakia.

Kort information om Samos

Varför inte låta dig lockas av en fridfull avkoppling och de grekiska tavernorna från Samos. Samos har många små badvikar som är lämpade för dykning, då det ej är långgrunt. Men förutom bad så kan Samos även erbjuda vandringsleder i det böljande och grönskande landskapet. För dom som är intresserade av kulturhistoria så finns Polykrates tempel eller skall vi säga ruinerna av det en gång så fina tempel. För dom som är intresserade av mer hålligång så rekommenderar vi Pythagorion med sina diskotek, barer mm. Kokari samt Votsalakia är mer för dom som vill ha tid för sol och bad, avkoppling samt äta gott.

Fakta om Samos


Invånare: 35.000
Bad: Badvikar med grov sand. I vattnet så brukar det bli mer sandaktigt.
Valuta: Euro
El: 220 V
Nöjen: De flesta diskotek, barer mm finns i Pythagorion. Det är också denna stad som rekommenderas om man vill ha ett mer aktivt nöjesliv.

Grekland länkar

Athen

Chaniakusten

Evia

Korfu

Korfu Stad

Kreta

Parga

Rhodos

Rhodos Stad

Samos

Skiathos

Skopelos

Tilos

Grekland lankar

Grekland som land
Grekland och dess turistorter
Rhodos i grekland


  Huvudmeny   Thailand   Spanien   Turkiet   Grekland