Antalya


Turkiet Antalya

Välkommen till Antalya


Staden som har det mesta av det bästa. Här finns allt för de personer som vill uppleva både storstadpuls, bo på fina hotell, shopping, nöjesliv och sist men inte minst ta del av det fina strandlivet som Antalya har att erbjuda.
För den aktiva så finns det en hel mängd aktiviteter, såsom golk, tennis och såklart vattensporter såsom dykning, jetski mm.

Kort information om Antalya.


Man kan lugnt säga att Antalya är huvudstaden på den turkiska Rivieran med sina 600.000 invånar. Är man intresserad av vackra hus och unika byggnader så kan man besöka den gamla stadsdelen Kaleici som ligger innanför de historiska stadsmurarna. I denna myllrande stadsdel så finns det allt för ett lyckat kvällsliv med en mängd barer, kafeer, resturanger. För den matglada så kan vi berätta att det serveras turkisk husmanskost samt andra internationella läckerheter.
För den som intresserad av shopping så kan man ta in på huvudstråket Ataturkgatan där man kommer till Stora Basaren som har allt från plagiat märkeskläder till ädelstenar. Förutom detta så skall man gå längs Gulluk gatan där man kan fynda både äkta samt piratkopior utav märkeskläder.

Fakta om Antalya


Invånare: 600.000
Bad: Stränder som bör besökas är Konyaalti ( klapperstenstrand) samt Lara (Sandstrand) stränderna. Dessa ligger några minuter utanför Centrum.
Valuta: Turkiska Lira
El: 220 V
Nöjen: I Antalya så bör man besöka hamnområdet samt gamla stan Kaleici som ligger innanför de historiska stadsmurarna. Här finns de flesta resturanger, barer.

Turkiet länkar

Alanya

Antalya

Kas

Kemer

Marmaris

Side

Turkiet

Turkiet länkar

Cirali

Datca

Kizkalesi

Patara

Avsallar

Ankara


  Huvudmeny   Thailand   Spanien   Turkiet   Grekland