Avsallar

Avsallar är en lugn och behaglig semesterort inte långt från Alanya. Mjuka sandstränder, turkiska bad och vacker natur lockar mängder med besökare hit varje år.

Avsallar är en liten härlig turkisk semesterort bara 20 minuters resa från betydligt större och mer hektiska storebrodern Alanya. Hit hittar de som söker en lugn och rofylld semester och den som tycker om att sporta. Här finns en magisk natur och ett härligt hav som bara väntar på att upptäckas.

Avsallar ligger utmed Turkiets sydkust och här finns härliga sandstränder för lata soldagar under ett parasoll. Runt staden finns ett av kanske Turkiets klaraste vatten och i vattnen utövas en mängd olika vattensporter. Här kan man parasaila, trampa trampbåtar, åka jetskis eller snorkla. Allt fler besökare hittar hit och det gör att utbudet av påhitt som man kan göra här hela tiden utökas.

I staden finns också de klassiska turkiska baden där man kan njuta av ett äkta turkiskt bad och rena såväl kropp som själ. Vill man uppleva den fantastiska naturen kan man med fördel ta en tur till häst. Turerna går genom doftande pinjeskog och om man bokar rätt tur får man chansen att rida på stranden under solnedgången. Det är en utflykt man sent glömmer. Om man inte vill rida går det lika bra att vandra eller cykla. Det finns enormt många parker och skogar att upptäcka och inte minst så finns det härliga platser där man kan sätta ner sin picknickkorg och njuta av god mat.


Genom Avsallar går en flod vid namn Alara. Den rymmer flera bergskällor med friskt och fräscht vatten. Vid en sådan källa finner man en av världens bäst bevarade karavanstopp, eller karavanseraj, vid namn Alarahan. Den var i bruk under 1200-talet och en viktig oas för alla passerande för att samla kraft för vidare färder. En dagstur hit är verkligen en resa i tiden.

Varje onsdag håller man marknad i Avsallar. Det är en gemytlig marknad där man kan köpa de klassiska turkiska varorna guld, smycken, skinn, keramik och mattor. Här får man pruta och ta god tid på sig för att få rätt pris och göra säljaren nöjd. Vill man ha mer fart och fläkt kan man resa till Alanya för att shoppa loss och kanske ha en riktig festnatt.

Man kan även ta en utflykt till det historiska Side, med en historia som sträcker sig mer än 3 500 år tillbaka i tiden. Vill man se mer historiska sevärdheter eller golfa kan man även åka till Belek. Där finns en berömd amfiteater och en mängd olika golfbanor. Belek har blivit något av Turkiets golfparadis.

För att komma till Avsallar tar man buss eller taxi från Alanya. Det tar bara 20 minuter. I Avsallar är det nästan alltid tid att åka, även om sommaren är en högsäsongstid. Det råder solsken nästan 300 dagar om året så risken att det regnar är inte så där jättestor.


Turkiet länkar

Alanya

Antalya

Kas

Kemer

Marmaris

Side

Turkiet

Turkiet länkar

Cirali

Datca

Kizkalesi

Patara

Avsallar

Ankara


  Huvudmeny   Thailand   Spanien   Turkiet   Grekland